Живата легенда на руската атлетика Елена Исинбаева, която е двукратна олимпийска

...
Живата легенда на руската атлетика Елена Исинбаева, която е двукратна олимпийска
Коментари Харесай

Близка съюзничка на Путин разгневи Кремъл

Живата легенда на съветската атлетика Елена Исинбаева, която е двукратна олимпийска шампиока в овчарския скок и международен рекодьор в дисциплината, разгневи високите етажи на Кремъл с решението си да не живее в родната си Русия, а на испанския остров Тенерифе, дружно със фамилията си.

Изненадващо или не, Исинбаева е част от работната група за конституционни промени, след които президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През получава законовото право да се задържи на власт до 2036-а година.

През 2015 година пък персонално министър на защитата Сергей Шойгу я удостоява с сан майор. През 2017 и през 2020 година е част от предизборния щаб на Путин за президентските избори, дружно с други спортисти, музиканти, актьори и културни дейци.

Когато съветската войска нахлува в Украйна, Исинбаева е измежду първите, които гласно и намерено поддържат нашествието на Москва. Заради утвърждението ѝ, Киев ѝ постанова възбрана да стъпва на украинска територия в идващите 50 години, а достъпът до финансовите ѝ активи в Украйна е запориран. Недвижимите ѝ имущества в страната са ѝ отнети в интерес на страната.



Приятелски диалог сред президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и Елена Исинбаева преди откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година (Getty Images)

Сега, по последна информация, Исинбаева е избрала остров Тенерифе за собствен нов дом, където живее със брачна половинка си Никита Петинов и двете им деца. Смяната на Русия с Испания обаче не е посрещнато задушевно от висшите функционери в Кремъл, съгласно които тя би трябвало да избере да живее в Русия, поради грандиозните триумфи, които е донесла на своите татковина и народ.

През лятото на тази година Исинбаева заяви, че ще се завърне в Международния олимпийски комитет, от който бе краткотрайно освободена, до момента в който течеше инспекция за нейни връзки с съветските въоръжени сили. След като не бяха открити доказателства, тя получи още веднъж правото да се завърне на работа в МОК. Междувременно президентът на Република Дагестан Сергей Малеков разгласи предишния месец, че Националният атлетически стадион към този момент няма да носи името на Исинбаева и предложи да кръстят „ испански павилион “ на нейно име.

Неотдавна родената във Волгоград 41-годишна Исинбаева употребява обществените мрежи, където написа на испански, че е „ жител на света “.

Аз съм жител на света, постоянно съм била и постоянно ще бъда, гласи поста на някогашната лекоатлетка, който не срещна поддръжка от сънародниците ѝ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР